Flytteplanlegger

FLYTTEPLANLEGGER
En huskeliste og flytteplanlegger for deg som skal flytte

1.     Lag deg en huskeliste eller en flytteplanlegger og start planleggingen så tidlig som mulig. Jo tidligere du begynner å planlegge, desto bedre.

2.     Bestem deg for hvilken metode du vil bruke for å flytte. Det finnes mange ulike alternativer; f.eks. At et flyttebyrå gjør alt for deg, eller at du kun leier et transportmiddel og gjør alt selv, eller at man ber venner og familie om hjelp. Velg den metoden som passer best for deg og dine behov. Det nettsider som tilbud på flyttehjelp

3.     Lag en detaljert flytteplan. Innskriv alt du trenger å gjøre. Husk å bestille f.eks. internett, strøm, TV etc. til ditt nye sted. Handle inn til vasking og eller bestill vaskebyrå.

4.     Begynn å pakke ned tingene dine så tidlig som mulig. Start med ting du ikke bruker så ofte, og jobb deg gradvis mot de tingene du bruker mer regelmessig.

5.     Rydd og kast unødvendige ting. Når du pakker ned tingene dine, er det en god ide å se gjennom alt du eier og kaste eller gi bort ting du ikke lenger trenger. Dette vil gjøre flyttingen enklere og billigere, og du vil også ha mindre å pakke og frakte.

Flytteplanlegger
Lag deg en flytteplanlegger, nøye planlegging er nøkkelen til en problemfri flytteprosess

6.     Si opp event. leieforhold, garasjeplasser, abonnementer som f.eks. internett, TV, treningsstudio, buss etc.

7.     Gi viktige personer og instanser beskjed om din flytting. Send e-post eller ring til skolen, arbeidsgiveren, banken, posten, forsikringsselskapet, etc. for å informere om at du skal flytte.

8.     Gjør deg klar for flyttedagen. Lag en nødvendighets-sekk eller bag med alt du trenger den aktuelle dagen. Husk termos, matpakke, mobillader og gode sko.

9.     Oppbevar viktige ting sikkert. Legg viktige dokumenter, verdisaker og andre ting du ikke vil risikere å miste, et lurt sted du hvor du har kontroll.

10. Flytt alt som kan fryses over fra kjøleskapet til fryseren for oppbevaring. Så slipper du å kaste mat på flyttedagen.

11. Bruk tepper, dynetrekk, pledd, puter, håndkler og bubble wrap for å beskytte gjenstander.

12. Sjekk at du har nok bæreposer og esker. Sikre deg at du heller har litt for mange enn for få!

13. Merk esker og kasser med innholdet. Bruk en sprittusj og skriv rett på esken. Dette vil gjøre det enklere å finne frem ting når du har flyttet.

14. Bruk store plastsekker til å holde klær og tekstiler rene og tørre under transporten. (Husk å kjøpe flere enn du tror du trenger også her).

15. Om du trenger mellomlagring eller permanent lagring av tingene dine så tilbyr Tønsberg Lager lagerboder til dette formålet. Vi har enkle løsninger for av- og på-lasting fra våre lasteramper, og du har tilgang alle dager hele året.